2013. január 14., hétfő

Jó reggelt!

Most, hogy hideg még van, de már nem hajt a karácsonyi-láz, és talán kilátástalanul hosszúnak tűnik a tavaszig hátralévő idő, biztos nem vagyok vele egyedül, hogy bizony nehezen indul a nap.
De van pár trükk, amivel vidámmá varázsolhatjuk a reggelt, és ezáltal a nap egésze is jobban alakulhat.



Még az ágyban
Állítsd be a úgy az ébresztőt, hogy a kedvenc rádióadód bekapcsolásával vagy legpörgősebb kedvenc zenéidből készített válogatással jelezze, hogy ideje felkelned.
Még az ágyban fekve, jól mozgasd át a tagjaidat, nyújtózkodj!



Már kint az ágyból
Nem vagyok egy edzőtermes lány. Inkább az otthoni tornázás vagy a futás híve vagyok.
A jógát, teljesen amatőr szinten, de nagyon szeretem. Van egy pár gyakorlat, ami reggel kifejezetten ideális, hogy beindítsa, serkentse a szervezetünket.

Napüdvözlet

Teve póz

Lefelé néző kutya póz


A konyhában
Én fontosnak tartom a reggelit, bár tény, hogy jobb, ha könnyű. Lehet ez rántotta, zöldségekkel, nem kenyérrel, vagy pirítós önmagában. Az egyik kedvenc reggeli eledelem az avokádó, mert amellett, hogy finom, még nagyon jót is tesz: telítetlen zsírsavakban és vitaminokban (B, C, A, E) valamint ásványi anyagokban gazdag.



Sokaknak mumus a kávé. Én ezzel nem értek egyet. Sőt, ha valakinek alacsony a vérnyomása, akkor szinte lehetetlen a nap elindítása egy csésze fekete nélkül. Ami viszont tényleg fontos, hogy igyunk hozzá legalább egy pohár vizet.
Sőt, ha a francia nők módszerét akarjuk alkalmazni, akkor az első dolog, amit reggel iszunk, az legyen egy nagy pohár citromos víz.



A fürdőszobában
A tusolást mindenképp hideg-meleg víz váltakozásával zárd le. Felébreszti testedet-lelkedet, sőt a bőrödet is feszesíti.
Hetente egyszer-kétszer radírozd át az egész testedet luffa-szivaccsal. Kellemesen élénkíti a vérkeringést, és az elhalt hámsejteket is eltávolítja.



+ TIPP:
Hajmosáshoz ajánlom a Philip B. Peppermint&Avocado hajsamponját, mely a vékony szálú hajat dúsabbá teszi, és szinte érezni lehet, ahogy a fejbőr alatt bizserget a felpezsdült vérünk zubogása.
Az illata pedig mennyeien frissítő.

Ezekkel a kis apró ötletekkel kívánok Nektek vidám reggeleket!
De mindig tartsuk szem előtt, hogy az elegendő alvás a legfontosabb egy vidám reggelhez!

(képek forrása: Pinterest)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése