A legutóbbi ilyen főzőcském eredményét Ákos (Férj) és én két napig ettük boldogan. Igen, két napig, mert a most következő ételt lehetetlenség (vagy én nem vagyok még elég jó szakács) elkészíteni 2 főre.
Recept következik, de kicsit lazán kezelve. főleg, hogy a Minestrone leves eredetileg a szegények vagy özvegyasszonyok levese volt Itáliában, ők pedig mindig azt főzték bele, amit éppen otthon találtak.
Az enyémbe most ezek kerültek:
3 kicsi fej hagyma
3 pici krumpli
1 kis fej karfiol
1 karalábé
4-5 káposztalevél
3-4 répa
(vettem cukkinit is, de a felaprított zöldségek mennyisége láttán azt már nem raktam bele)
1 paradicsom-paszta, de elfér benne 2 is!
só, bors, bazsalikom, petrezselyem
Elkészítés:
A felkockázott hagymát megfuttatjuk olívaolajon, majd rádobjuk a paradicsompasztát és a felaprított zöldségeket (a cukkinit elég később), majd felöntjük vízzel, úgy hogy jól ellepje a zöldségeket.
És megfőzzük! Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Bazsalikommal és/vagy petrezselyemmel, no meg persze reszelt sajttal érdemes megszórni egy-egy adagot a tálalásnál.
Ennyire nagyon egyszerű. :-)
Mivel az étel-fotózás képességét még nem fejlesztettem tökélyre, inkább gyűjtöttem egy pár képet kedvcsinálásképpen.
Mivel az étel-fotózás képességét még nem fejlesztettem tökélyre, inkább gyűjtöttem egy pár képet kedvcsinálásképpen.
Képek forrása: Pinterest
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése