2013. február 12., kedd

Valentin nap, pár nélkül

Február eleje-közepe nehéz időszak tud lenni mindenkinek, aki éppen pár nélkül éli a mindennapokat.
Minden kirakatból szívecskék integetnek, és minden programajánló pároknak szól...
De lehet kellemes ez a nap (is) pár nélkül. Tedd azzá magadnak!


Louise L Hay ezt mondja:
"...javaslom, hogy szünet nélkül dolgozz azon, hogy önmagadat szeresd! Mutasd ki magadnak a szívedben növekvő szeretet érzését, önmagad iránt! Mutasd meg, milyen különleges vagy! Kényeztesd magad, vegyél virágot, vedd körül magad kellemes színekkel, textíliákkal és illatokkal!
Az élet mindig visszatükrözi belső érzéseinket. Amint a szerelemnek és romantikának az érzését fejleszted magadban, mágnesként vonzod majd magadhoz azt a megfelelő személyt, akivel megoszthatod ezt az egyre növekvő meghittséget."

Ebből kiindulva tehát, bánj magaddal úgy, mint ahogy szeretnéd, hogy az Álom Pasi bánjon veled. Hiszen, ha Te nem szereted magad, hogy várhatod el ugyanezt mástól?
Álljon itt tehát pár példa arra, hogy hogyan teremtheted meg azt a bizonyos meghittséget, önmagaddal:

1. Vegyél magadnak virágot, ahogy Louise is javasolja. Cserepes vagy vágott, tavaszi vagy egzotikus, mindegy! A lényeg, hogy jókedved legyen tőle. A színétől, az illatától, attól, ahogy az otthonodat csinosítja.


Bár az illat miatt mindenképp igazi virágot javasolnék, én ezekbe a selyem boglárkákba ma mégis beleszerettem a Butlers-ben:



2. Menjetek el a barátnőkkel valami hangulatos helyre, és rendezzetek egy csajos délutánt / estét! Csicseregjétek ki magatokat, a téma akár lehet az, hogy milyen az ideális párkapcsolat, illetve társ. De figyelem! Csakis pozitív állítások! Semmi "jaaaj ezek a hülye-pasik..."!
A legjobb barátnőmmel mi imádjuk a La Delizia-t és a Le Biscuit Bistro-t is, az ilyen csajos beszélgetések színhelyéül választani.

Dél-francia hangulat és isteni ízek a Le Biscuit-ben

Vagy csinálhattok otthon filmnézős, pezsgőzgetős, nassolós pizsama partit is:


3. Ha inkább egyedül lennél, akkor tarts egy igazi "vénuszi" estét, csupa szépségápoló rituáléval:


Fürdőzés, hajmaszk, arcmaszk, manikűr, illatgyertya, pezsgő és a kedvenc sütid (igen, most megérdemled!). Majd kuckózz be egy jó könyvvel a kanapéra, olvass, ameddig jól esik, és utána aludj egy jó nagyot!

Aktuális kedvenc könyv: A segítség

A lényeg, hogy ne hagyd magad lelombozódni sem a mindenütt az arcodba nyomuló szívecskéktől, sem a kézen fogva andalgó szerelmespároktól. Ajándékozd meg magadat valamivel, amire régóta vágysz, lehet az egy új cipő, magadra szánt fél óra, egy új könyv, bármi, amitől jó lesz a kedved. És élvezd!
Szép Valentin napot!

(képek forrása a Pinterest, a Polyvore illetve saját.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése