2013. február 10., vasárnap

Valentin nap, párosan

Nehéz ügy ez a Bálint nap.
A mi kultúránknak nem szerves része, és sokunkban tényleg ellenérzéseket vált ki, hogy ki van nevezve egy bizonyos nap a szerelem megünneplésére. De akarva-akaratlanul belopta magát a köztudatba, és ma már nehéz kikerülni. De nem könnyű vele zöld ágra vergődni sem. Akkor sem, ha párban vagy, és akkor sem, ha éppen nem.
Én azt gondolom, hogy nem attól lesz jó egy kapcsolat, ha megünnepeljük, és attól sem fogjuk kevésbé szeretni egymást, ha nem. Mindenesetre, ha már egyszer van, akkor jó alkalmat teremthet arra, hogy örüljünk egymásnak, és a mindennapi rutintól eltérően csináljunk együtt valami jó kis programot. (A szívecskés párnácskákat, plüss macikat és egyéb kacatkákat én nem kultiválom.)
De mindenképpen fontos előre megbeszélni a Kedvessel, hogy mit gondolunk Valentinről és az ő napjáról.


Amennyiben úgy döntötök, hogy vágytok valami különleges közös programra, úgy álljon itt egy pár ötlet, ami szerintem jól jöhet egy pár életében, nem csak február 14-én:

1. MA-URI masszázs, párosan 

A MA-URI mindig különleges élmény, de párosan megélni az energiák táncát, az felejthetetlen!


2. Egyszerűen, meghitten, otthon

Főzzetek együtt valami finomat de könnyűt!
Majd fürösszétek egymást tejben-vajban! Ehhez íme egy könnyen kikeverhető recept:

"Blue lagune" fürdőolaj-keverék
Mivel az olaj nem oldódik vízben, ezért a hozzávalókat érdemes elkeverni 2-2,5dl termelői tejben vagy 3-4 evőkanálnyi mézben, és így hozzáadni a fürdővízhez.
10 csepp ylan-ylang olaj
4 csepp rózsafa olaj
4 csepp levendula olaj
2 csepp jázmin olaj
(Az ylang-ylang és a jázmin biztos érzéki hangulatot fog teremteni!)


3. Randi, úgy igazán

Egy-egy klasszikus randi, ami a szerelem kezdeti időszakát idézheti mindkettőtök számára, nagyon is fontos program, főleg, ha már mondjuk évek óta éltek együtt a pároddal.
Menjetek el a kedvenc éttermetekbe vagy mozitokba, vagy akár mindkettőbe, és emlékeztessétek egymást és magatokat arra, hogy mit szerettek egymásban.

Elegáns vacsora például a CALLAS-ban, ahol Valentin napi ajánlattal is kedveskednek a vendégeknek.

CALLAS

Kötetlenebb, lazább, de az egyik legjobb hely a városban (szerintem) a KINO, ahol sajnos ugyan mozizni már nem, de jókat enni és kávézni, hál' istennek még lehet.

KINO

Február közepén lehet romantikusabb esti program, mint kézen fogva korcsolyázni, és utána forralt borozni?
Műjégpálya február 14-én délelőtt 9:00-13:00 óra, illetve délután 16:00-20:00 óra között várja a látogatókat. Ha nincs korcsolyátok, az se tartson vissza, mert bérlésre van lehetőség.

Műjégpálya

Legyen hát élménydús ez a nap (is)! Boldog Valentin napot!

(képek forrása: Pinterest illetve Facebook)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése