Pár hónapja találtam egy receptet az egyik magazinban, amit kicsit átalakítottam, és azóta ez a kedvenc itthon.
Ő a "csúnya de finom" megtestesítője, viszont nem okoz nagy lelkiismeret furdalást, merthogy igazán kímélő egy süti.
Banános Csúnyácska
- 3-4 érett banán
- kb 2-3 evőkanál olíva olaj
- kb 100g zabpehely
- kb 30g kókuszreszelék
- kb 30g zabliszt
- kb 2-3 kiskanál Xilit (nyírfacukor)
- kb 1 kiskanál sütőpor
- kevés fahéj (kb fél kiskanálnyi)
- csipetnyi só
- egy kicsi csoki, lereszelve
Azért írok kb mennyiségeket, mert én is érzésre szoktam összekeverni a tésztát. A lényeg, hogy kicsit szottyosnak kell lennie, és ez függ attól is, hogy mennyire érett banánokat választasz.
A szottyos tészta
1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra!
2. Villával nyomkodd össze a banánokat pépessé egy mélyebb tálban, és keverd hozzá az olíva olajat!
3. Sorjában add hozzá a többi hozzávalót is. A csokireszeléket hozzá teheted most is, de a plecsnik tetejére is szórhatod.
4. Evőkanállal rakj kis plecsniket egy szilikonos sütőlapra!
(Lehet használni sütőpapírt is, ha nincs szilikonos alkalmatosság, de arról nehezebb lesz leszedni majd a sütiket.)
5. Süsd kb 10-13 percig!
Ne tévesszen meg az állaga, mert a tészta megsülve sem lesz keksz-szerűen ropogós, hanem puha marad.
(Arról nincsenek információim, hogy esetleg pár nap alatt megkeményedik-e, merthogy mindig elfogy, úgy fél napon belül.)
Jó nassolást!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése