2012. október 28., vasárnap

Spirit, az etalon

A sárvári Spirit Hotel 2010-ben elnyerte a Legjobb Spa Úti cél díját (European Spa & Health Award, Best Destination Spa 2010).


A Spirit Hotel 5 csillagos szálloda. Minden értelemben.
Tavaly nyáron volt részünk abban a szerencsében, hogy eltölthettünk itt egy pár napot. Azóta is visszavágyom.
Itt minden ki van találva, és minden erőlködés nélküli harmóniában van egymással (nyilván kemény munka és szakértelem van emögött, de izzadságszag nélkül). A lámpaburától kezdve, a masszázságyon, és a fürdő mozaik-csempéin keresztül, az egyenruhákig.
Kiemelkedő szakértelemmel kialakított luxus, a pihés és a feltöltődés Szentéje.


A Hotel

200 km-re Budapesttől, Sárváron, a Csónakázó tavak közvetlen szomszédságában építették fel ezt a mesebeli helyet, egy korábban félbehagyott beruházás torzóját újragondolva.
Az eredmény káprázatos. Egyedi építészeti megoldások, minőségi alapanyagok felhasználásával, nagyszabású, igényesen kialakított terek, melyek jól átgondolt egységet alkotnak, mégis meg tudták őrizni a bensőséges hangulatot, így ideális helyszínt biztosítanak a tökéletes kikapcsolódáshoz.
A szállodában összesen 271 szoba illetve lakosztály várja a Vendégeket, melyek mindegyike a kényelem és a luxus gyönyörű, mégis otthonos megtestesülése.
Nincsenek épp-hogy-csak vagy látszatmegoldások. Minden a minőségről szól.




Wellness-, és fürdőrészleg, az Oázis maga

10.000 m2 alapterületen, 22 élménymedence és pezsgőfürdő, köztük egy 25m-es úszómedence várja a Vendégeket a Spirit-ben. Ez a hatalmas terület bőven elég arra, hogy -még ha a szálloda töltöttsége magas is- ne érezzük zsúfoltnak a tereket. A medencékben számtalan élmény-elem szórakoztatja a fürdőzőket, masszázspadok, nyakzuhanyok, gejzírek, víz-gomba (a nem-fertőző fajtából), sodró-folyosó.




A hotelnek egyébként saját gyógyforrása van, melyet több mint 1000 méter mélyről feltörő körülbelül 45°C-os, kissé fémes, nátriumbikarbonátos, lágy gyógyvíz táplál.
A medence-térben kialakított hangulatos pihenők pedig teljessé, és különlegessé teszik a fürdőzés élményét.



De az ászok ásza szerintem a Szauna Világ.
Mielőtt ide ellátogattunk azért volt némi fogalmam a szaunázásról, de amit itt láttam és tanultam, az fantasztikus élményt jelentett. Ez főleg a szakmájukat hivatásnak tekinthető Szauna Mestereknek volt köszönhető, akik bámulatos szenvedéllyel, szeretettel és odafigyeléssel, karmesterként irányítják a szauna részlegbe betérő vendégeket.


Aki "lemerészkedik" a külön épületben helyet kapott Szauna Világba, az biztos nem érezi magát elveszettnek, mint más szállodákban. Arról nem is beszélve, hogy aki belemegy a játékba, és követi a Mester utasításait, annak meg is van az aznapi -de legalább félnapos- programja, és biztosan nem is bánja meg.
A választék mesés:
  • Gőzkabin
  • Bio szauna
  • Aroma kabin
  • Inkra kabin
  • Finn szauna
  • Rózsa szauna
  • Lakónium
  • Jég-kamra
  • Stollen szauna
  • Élmény-zuhanyok
  • Hideg merülő medence
  • és egy lenyűgöző pihenő-tér szolgálja az izzadni, méregteleníteni és lazulni vágyók igényeit. 

De pótolhatatlan élménnyé ezeket a szolgáltatásokat a Szauna Mesterek teszik.
Fontos tudnivaló, hogy a Spirit Hotelben a szaunákat alapvetően fedetlen testtel kell használni, koedukáltan. Aki kicsit ódzkodik ettől, annak nem kell megijednie, mert szaunalepedőket természetesen kap a kedves vendég, és ezzel elfedheti testét. De azt gondolom, hogy fél óra szaunázás után minden meztelenséggel kapcsolatos görcs oldódni fog, és nem csak a forróság, de a laza légkör miatt is. Velünk legalább is így történt.
És higgye el mindenki, hogy szaunázni így érdemes!

Kezelések

A szálloda első emeletén található az egészség-, és szépség központ, mely egyedülállóan széleskörű szolgáltatásokat kínál a gyógyulásra és szépülésre vágyó vendégeknek.
A gyógyvíz jótékony hatásait és a kezeléseket főként a mozgásszervi betegségekkel küzdők gyógyításában alkalmazzák. A Medical Spa vezetője a több mint 30 éves tapasztalattal bíró Dr. Horváth Marianna főorvos asszony, aki szívvel-lélekkel segíti betegeit a testi-lelki egyensúly felé vezető úton.

A masszázs-szobák kialakítása is lenyűgöző, a masszőrök kezei között könnyedén oldódik az izomfeszülés, a használt alapanyagok nyomán szépül a bőr. A profizmus itt sem kérdés. De hogy valóban milyen nagyon odafigyelnek a Vendégek kényelmére és a legapróbb részletekre is, azt az a tény bizonyítja, hogy mikor az ember lánya behelyezi a fejét a masszázságyon a lyukba, akkor ezt látja:


Nem sok kérdés volt bennem addig sem, míg ezt megláttam, de számomra ez volt a végső bizonyíték.
A Spirit Hotel nem véletlenül a legjobb.

A Lélek a lényeg

5 csillagnál már nem lehet feltételes a profizmus és a luxus. A Spirit esetében sem az.


De ami a legjobbak között is a legjobbá teszi, az az, hogy a profizmus és a luxus között nem vész el a kedvességgel és lelkesedéssel átitatott valódi vendéglátás.
Ez az, ami megteremti a Spirit-re jellemző barátságos hangulatot. És amely miatt nem marad bennem kérdés, hogy egy-egy drága vendégéjszaka mégiscsak megéri az árát.


Mert önmagában a kristály csillárok, vagy a márványburkolat, de még a féldrágakőből készült recepciós-pult sem érne semmit. Ha nem töltenék meg Lélekkel, akkor csak semmitmondó díszlet maradna.
Aki tökéletes kikapcsolódásra vágyik, 5 csillagos környezetben, annak legalább egyszer az életben el kell töltenie itt egy pár napot.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése